Clicky

 
Transport Online - Pussy Riot probeerde veld WK-finale te betreden voor protest

Pussy Riot probeerde veld WK-finale te betreden voor protest

Pussy Riot probeerde veld WK-finale te betreden voor protest
18-12-2022 23:48 | Buitenland | auteur ANP

Activisten van de Russische punkgroep Pussy Riot hebben tijdens de finale van het WK in Qatar geprobeerd het veld op te komen om te protesteren. Veiligheidstroepen verhinderden dit. In de finale versloeg Argentinië titelverdediger Frankrijk na verlenging en strafschoppen.

Pussy Riot wilde het wereldpubliek herinneren aan de Russische aanvalsoorlog in Oekraïne, zo verklaarde de groep zondag. Ook wilde ze wijzen op het lot van Kremlin-criticus Alexej Navalni, die in Rusland gevangen zit, en de aandacht vestigen op de moeilijke situatie van vrouwen in Iran.

Eerder in het voetbaltoernooi in Qatar waren de Pussy Riot-activisten wel succesvol geweest. Bij de groepswedstrijd tussen Iran en de VS protesteerden ze op de tribune voor vrouwenrechten in Iran door T-shirts met de woorden "Woman Life Freedom" te dragen, wat voor een miljoenenpubliek op camera werd vastgelegd.

Tijdens de WK-finale van 2018 in Rusland renden vier Pussy Riot-activisten in politie-uniformen het veld op. Die finale werd volgens de FIFA door ruim 3,5 miljard mensen bekeken. Hoeveel mensen naar de finale van 2022 hebben gekeken is nog niet bekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions