Clicky


Azc in Middelburg ontruimd na uitbreken brand

Azc in Middelburg ontruimd na uitbreken brand
17-12-2022 10:13 | Binnenland | auteur ANP

MIDDELBURG - [update 11:50 uur] Het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg in Middelburg is zaterdagochtend ontruimd nadat er op de vierde verdieping van het gebouw brand was uitgebroken. De bewoners worden opgevangen in sporthal De Sprong naast het azc. De veiligheidsregio meldde dat acht mensen lichtgewond zijn geraakt.

Drie van die acht personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de gewonden gaat het met name om mensen die rook hebben geïnhaleerd. In het azc verblijven ongeveer 280 mensen. Omstreeks 11.00 uur meldde de veiligheidsregio dat de brand onder controle is, maar dat de bluswerkzaamheden nog wel moeten worden voortgezet.

Voor de komende acht uur is er opvang geregeld voor de azc-bewoners in sporthal De Sprong. De beheerder van de sporthal, de gemeente Middelburg en een noodhulpteam van het Rode Kruis nemen gezamenlijk de verzorging van de bewoners op zich.

Onderzoek

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de gemeente regelen gezamenlijk de opvang voor de bewoners in de komende dagen. Het is nog niet bekend hoeveel bewoners straks niet meer terug kunnen keren naar het azc en voor hoeveel mensen alternatieve opvang moet worden geregeld.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Politie en brandweer doen daar onderzoek naar.