Clicky

 
Transport Online - Bijenkorf Utrecht gewoon open ondanks staking medewerkers

Bijenkorf Utrecht gewoon open ondanks staking medewerkers

Bijenkorf Utrecht gewoon open ondanks staking medewerkers
17-12-2022 10:06 | Financieel | auteur ANP

UTRECHT - [update 13:45 uur] De Bijenkorf in Utrecht is zaterdag gewoon opengegaan, ondanks een staking van medewerkers. Dat meldt een woordvoerder van de winkelketen. Volgens hem nam het aantal stakende werknemers in de loop van de dag toe tot ongeveer vijftien. FNV bestrijdt dit aantal en heeft het over zo'n dertig stakende personeelsleden. De stakers hadden zich verzameld voor de ingang van de Bijenkorf.

Bij de ingang van de vestiging in Utrecht hebben de actievoerende medewerkers tot 11.00 uur mensen aangesproken om ze ertoe te bewegen niet te gaan winkelen bij de Bijenkorf uit solidariteit met het Bijenkorf-personeel. Die demonstratie bij de ingang is nu voorbij, meldden zowel een woordvoerder van de Bijenkorf als FNV-bestuurder Linda Vermeulen. De stakende medewerkers zijn naar huis gegaan, vertelt Vermeulen.

De bond dacht eerder dat de winkel mogelijk helemaal niet open zou gaan als gevolg van de staking, die niet was aangekondigd. Medewerkers van de Bijenkorf in Utrecht beginnen normaal gesproken om 07.30 uur met het "opstarten" van de winkel, zodat deze om 10.00 uur open kan. Omdat dit zaterdagochtend niet zou zijn gebeurd, achtte Vermeulen de kans groot dat de winkel helemaal niet open zou gaan.

Het is de negende stakingsdag van personeel van de Bijenkorf. De werknemers eisen hogere lonen. Deze week dreigde FNV ook met een staking van Bijenkorf-medewerkers op 23 en 24 december, dus vlak voor Kerstmis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions