Clicky

 
Transport Online - Medewerkers PostNL mogen nog steeds niet staken, geven kerstboom met wensen aan directie

Medewerkers PostNL mogen nog steeds niet staken, geven kerstboom met wensen aan directie

Medewerkers PostNL mogen nog steeds niet staken, geven kerstboom met wensen aan directie
16-12-2022 16:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Medewerkers van PostNL geven maandagochtend aan de directie een kerstboom met wensen voor een beter salaris en werkomstandigheden. De boom is een reactie op de kerstbomen die PostNL op de locaties heeft gezet, waar medewerkers hun kerstwens in kunnen hangen.

Mariska Exalto, bestuurder FNV Post en Pakketten: "PostNL-medewerkers hebben de grote wens dat er snel een goede cao komt met een loonsverhoging die recht doet aan inzet en inflatie, een goede zwaarwerkregeling en reiskostenvergoeding en vast werk."

PostNL scheept volgens FNV de medewerkers nu af met een eenzijdige loonsverhoging. "Een zoethoudertje. De mensen voelen geen enkel respect vanuit de directie en zijn het echt zat. Vooral de chauffeurs zijn laaiend. Zij hebben de afgelopen tijd gezien dat andere werkgevers in de pakkettensector wel een goede cao af kunnen sluiten. Daardoor stappen veel chauffeurs over en loopt de werkdruk voor de PostNL-medewerkers nog meer op", aldus Exalto.

Middeleeuwse toestanden

Wat de medewerkers ook frustreert, is dat ze nog steeds nauwelijks mogen staken. Volgens PostNL moet minimaal 85 procent van de chauffeurs aan het werk zijn om spoedeisende zendingen niet in gevaar te laten komen. Exalto: "De mensen kunnen zo bijna geen druk zetten op de directie en zijn daardoor nog afhankelijker geworden van de grillen van hun werkgever. PostNL beslist dingen en als je het er niet mee eens bent, ga je maar elders je heil zoeken. Middeleeuwse toestanden."

Politiek

Met acties als vandaag hopen de medewerkers de directie alsnog te overtuigen dat een goede cao nodig is. "En dat is natuurlijk ook gewoon waar ze recht op hebben. En ze vragen echt niks geks: een loon om mee rond te komen, zekerheid door een vaste baan en een goede zwaarwerkregeling. Dat dat in ons land blijkbaar niet vanzelfsprekend is, is schandalig. Bovendien staat de kwaliteit van de bezorging onder druk, omdat mensen zonder de juiste waardering door moeten blijven jakkeren", aldus Exalto.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden