Clicky


Enorm aquarium in hotel Berlijn opengebarsten

Enorm aquarium in hotel Berlijn opengebarsten [+video]
16-12-2022 09:09 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - [update 10:35 uur] In de lobby van een hotel in de binnenstad van Berlijn is een enorm rond aquarium van 16 meter hoogte opengebarsten en compleet verwoest. Door de kracht van de explosie raakten ramen en deuren beschadigd. Brokstukken vlogen tot op straat.

Ook is er veel waterschade. Door de korte vloedgolf werd hotelinventaris naar buiten gespoeld. Naar schatting 1500 vissen werden de dupe, melden Duitse media. Zeker twee mensen raakten gewond door glassplinters.

Hotelgasten moesten naar buiten en werden in bussen opgevangen. Een politica die in het betroffen Radisson-hotel overnachtte sprak over een "grote ramp voor de vissen en voor het hotel."

Volgens het hotel, in de buurt van de Berlijnse dom, ging het bij de zogenoemde AquaDom om het grootste vrijstaande cylindervormige aquarium van de wereld, en bevatte het 1 miljoen liter water. In het complex van het hotel is ook Sea Life gevestigd, een toeristenattractie met aquaria.

Het opengebarsten vat van 11,5 meter doorsnee was na een lange opknapbeurt sinds de zomer weer in gebruik. Bezoekers konden er met een lift doorheen om de tropische vissen te bewonderen.