Clicky

 
Transport Online - Maarten van Rossem en Gijs Rademaker duiken in de wonderlijke en verrassende wereld van dinosauriërs

Maarten van Rossem en Gijs Rademaker duiken in de wonderlijke en verrassende wereld van dinosauriërs

Maarten van Rossem en Gijs Rademaker duiken in de wonderlijke en verrassende wereld van dinosauriërs
15-12-2022 12:20 | Showbizz | auteur Redactie

HILVERSUM - Dat je nooit moet stoppen met dromen, bewijzen Gijs Rademaker en Maarten van Rossem in de nieuwe Videoland Original ‘Maarten en Gijs op Dinojacht’. De twee zijn van kinds af aan al fan van dino’s en gaan nu samen op een onvergetelijke roadtrip door Noord-Amerika, het walhalla voor dinosaurusfans. Ze gaan miljoenen jaren terug in de tijd en treden in de voetsporen van Tyrannosaurus rex en andere giganten, de meest bekende en beroemde dino's uit de geschiedenis. De serie bestaat uit vier afleveringen en is vanaf 21 december in zijn geheel te zien bij Videoland.

Het einddoel van de roadtrip is een gezamenlijke droom: meelopen met het team dat bezig is met de opgraving een échte langnekdino, in de barre woestenij van Wyoming. Tijdens deze reis laten de grootste dino-experts hun laatste ontdekkingen zien en nemen schatzoekers het duo mee de wildernis in om dinobotten te vinden en op te graven. Dat Maarten en Gijs het zelden ergens over eens zijn én dat er ook nog eens ratelslangen zijn, maakt hun trip niet altijd makkelijk. Ze beginnen hun trip in Hollywood, waar de dinogekte ooit begon met Jurassic Park.

Maarten van Rossem: "Het was voor mij een bijzondere reis, je komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Het is een interessante serie geworden, niet alleen voor mensen met een specifieke interesse in dino’s en in het bijzonder geïnteresseerde kinderen, maar ook voor mensen met een bredere interesse dan dat. Bijvoorbeeld in de geschiedenis van de planeet of bijzondere aspecten van de evolutie."

Gijs Rademaker: "Voor mij is deze trip werkelijk een jongensdroom die uitkomt. Niet alleen omdat we al die prachtige dinoplekken bezoeken en dinogravers en -kenners spreken, maar óók omdat we een programma maken - de eerste Nederlandse tv-serie over dinosauriërs ooit - waarin we kinderen én volwassen meenemen naar miljoenen jaren geleden. We ontdekken hoe je dino's vindt in de barre woestenij van Amerika - en we vinden ze zelf ook. En we zien ook hoe je die botten vervolgens opgraaft, in elkaar zet, en verhandelt. Met als klap op de vuurpijl een bezoek aan het Nederlandse opgravingsteam van Naturalis."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions