Clicky


Eerste Scania Super met midliftas van Nederland voor Cerfontaine

Eerste Scania Super met midliftas van Nederland voor Cerfontaine
15-12-2022 11:49 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BREDA - Cerfontaine, gevestigd in Berg en Terblijt, heeft een Scania 6x2 midliftas trekker in gebruik genomen. Hiermee heeft het Limburgse familiebedrijf voor de tweede keer dit jaar de primeur. De R-cabine met 460pk, die wordt ingezet voor mesttransport, is Nederlands eerste Scania Super die uitgevoerd is met een midliftas.

Drie jaar geleden nam Cerfontaine een eerste Scania truck in gebruik. Die beviel zo goed dat begin dit jaar een tweede volgde: de eerste R770 XT 8x4 zwaar transport trekker van Nederland. Daniel Cerfontaine roemt het Zweedse merk vanwege het brandstofverbruik en de ‘total cost of ownership’. “Onze Scania trucks zijn al enorm zuinig en dankzij de efficiënte Scania Super motor kunnen we nog een stap zetten in het reduceren van ons brandstofverbruik. En dat zorgt weer voor een interessante TCO.”

‘Een paar honderd kilo lichter’

Om het netto laadvermogen te verhogen werd de Scania R-serie door Estepe voorzien van een 4,5-tons midliftas, die automatisch naar beneden zakt wanneer de aslast op de achteras te hoog wordt. “Een volwaardige derde as is niet nodig voor het werk waar de truck voor wordt ingezet,” zegt Cerfontaine, die samen met zijn twee broers het bedrijf leidt. “Met de midliftas beschikken we over het laadvermogen en de tractie van een 6x2 trekker, maar dan een paar honderd kilo lichter.”

Populair merk

Net als alle trucks uit het wagenpark van het bedrijf is de 6x2 midliftas trekker zeer compleet uitgerust. Om tot de meest uitgekiende configuratie te komen werd ook de chauffeur die op het voertuig rijdt bij de aankoop betrokken. Cerfontaine vertelt dat Scania een populair merk is binnen het bedrijf. “Niet alleen vanwege het rijcomfort, het is een hele fijne auto, maar ook de samenwerking met de dealer wordt als zeer prettig ervaren.”

Ondanks dat Cerfontaine over een eigen werkplaats beschikt, is het onderhoud ondergebracht bij Scania Nuth. “We sluiten voor ieder nieuw voertuig een reparatie- en onderhoudscontract af. Dan weten we zeker dat de ze qua techniek en betrouwbaarheid volledig up-to-date zijn,” besluit de directeur.

Hecht familiebedrijf

Cerfontaine B.V. werd in 1965 opgericht als agrarisch bedrijf. In de jaren tachtig breidde het bedrijf uit met grondverzet en om dit werk optimaal te kunnen uitvoeren, werd in de jaren negentig de wegtransporttak verder uitgebouwd. Inmiddels is het hechte familiebedrijf in handen van de derde generatie en werken er een kleine honderd werknemers. Het Cerfontaine Transport biedt zowel nationaal als internationaal transport met walking floor combinaties, kipper-opleggers, zwaar transport trekkers en containerauto’s. De R460 brengt het aandeel Scania van het dertig eenheden tellende wagenpark op zeven. Nummer acht, negen én tien, alle drie eveneens met de Super aandrijflijn, worden volgend jaar verwacht.

“Dankzij de efficiënte Scania Super motor kunnen we nog een stap zetten in het reduceren van ons brandstofverbruik.”

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions