Clicky

 
Transport Online - Twaalf Ebusco 3.0 12-meter bussen voor Niederrheinische Verkehrsbetriebe AG

Twaalf Ebusco 3.0 12-meter bussen voor Niederrheinische Verkehrsbetriebe AG

Twaalf Ebusco 3.0 12-meter bussen voor Niederrheinische Verkehrsbetriebe AG
14-12-2022 12:15 | Algemeen | auteur Redactie

DEURNE - Ebusco heeft een contract getekend met NIAG (net als Transdev onderdeel van de RETHMANN Group) voor twaalf Ebusco 3.0 12-meter bussen. De levering van deze bussen is gepland voor eind 2023.

De nieuwe twaalf Ebusco 3.0-bussen van 12 meter zullen worden ingezet door openbaarvervoersbedrijf NIAG. NIAG zal de bussen inzetten in het district Wesel en Kleef. Voor deze order nam Ebusco het op tegen andere voorkeursleveranciers in een zogenaamde mini-tender.

Niederrheinische Verkehrsbetriebe AG (NIAG) is een moderne dienstverlener op het gebied van vervoer en mobiliteit met ongeveer 800 werknemers. NIAG verzorgt logistieke verbindingen voor de regio op twee kerngebieden: lokaal openbaar vervoer en logistiek. Met een buslijnennet van meer dan 2.200 kilometer en 36,5 miljoen passagiers per jaar is NIAG de grootste aanbieder van openbaar busvervoer in de regio Niederrhein.

Hendrik Vonnegut, bestuurder bij NIAG, zegt hierover: “We zijn blij dat we de eerste twaalf elektrische bussen voor NIAG bij Ebusco hebben besteld. Deze initiële bestelling is de eerste belangrijke stap naar de elektrificatie van de gehele busvloot. “

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco licht toe: “Wij zijn verheugd over deze samenwerking met NIAG/Transdev, aangezien wij het engagement delen om de overgang naar zero emission openbaar vervoer, waarin Transdev een leider is in de industrie, te stimuleren. Aangezien we al meer dan 170 bussen aan Transdev hebben geleverd, is deze order een duidelijke erkenning voor Ebusco en we kijken ernaar uit om onze succesvolle samenwerking met Transdev en NIAG verder uit te breiden.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden