Clicky

 
Transport Online - Gelderland wil toch weer verder met verbreden Rijnbrug Rhenen

Gelderland wil toch weer verder met verbreden Rijnbrug Rhenen

Gelderland wil toch weer verder met verbreden Rijnbrug Rhenen
14-12-2022 11:41 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ARNHEM - Gelderland gaat toch weer verder met de plannen om samen met de provincie Utrecht de Rijnbrug bij Rhenen te verbreden. Een jaar geleden staakte de provincie de medewerking, omdat de verbreding naar de mening van de provincie te duur werd. Nu het Rijk 40 miljoen euro steekt in het aanpakken van dit belangrijke verkeersknelpunt in Midden-Nederland, wil Gelderland er ook nog wel 10,5 miljoen euro extra aan besteden.

Utrecht, werkgeversorganisatie VNO-NCW, economische samenwerkingsverbanden en vijf omliggende gemeenten reageerden vorig jaar ontzet op het besluit van Gelderland om niet meer mee te doen. "Er is geen alternatief. De Rijnbrug bij Rhenen is de enige rivierovergang in de wijde omgeving", stelden zij. De provincie Utrecht wilde wel 30 miljoen extra steken in de aanpak van de brug, waarvoor al jarenlang plannen waren gemaakt.

De Rijnbrug bij Rhenen op de grens van Gelderland en Utrecht wordt in de spits veel gebruikt door verkeer dat files op de A2 wil omzeilen. Ook steken veel weggebruikers via de Rijnbrug door van de A12 naar de A15. Aangezien de brug maar één rijstrook in beide richtingen heeft leidt dat tot grote opstoppingen in de omgeving van de brug. Het is de bedoeling dat de brug met twee rijstroken in elke richting krijgt en betere aansluitingen op de onderliggende wegen.

Gelderland en Utrecht stellen nu dat verbreden van de brug een van de belangrijkste voorwaarden is om te kunnen voldoen aan de woningbouwopgave in het gebied. Er moeten daar ruim 50.000 nieuwe woningen worden gebouwd, waarvoor ook verkeersmaatregelen nodig zijn. De verbreding van de Rijnbrug gaat ongeveer 140 miljoen euro kosten. Provinciale Staten van Gelderland moeten nog besluiten of ze akkoord gaan met de extra investering die Gedeputeerde Staten voorstellen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions