Clicky

 
Transport Online - Europese Commissie keurt Nederlandse landbouwplannen goed

Europese Commissie keurt Nederlandse landbouwplannen goed

Europese Commissie keurt Nederlandse landbouwplannen goed
13-12-2022 16:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft het Nederlandse landbouwplan goedgekeurd. Voor de komende vier jaar is daarmee circa 4,7 miljard euro aan Europese subsidies voor de Nederlandse boeren veiliggesteld.

Nederland was er vroeg bij met het indienen van het Strategisch Plan voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid dat nodig is om het geld uit Brussel te krijgen. Maar landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski liet Den Haag maar wachten terwijl alle andere EU-lidstaten wel goedkeuring kregen. Een gefrustreerde landbouwminister Piet Adema sprak Wojciechowski daar maandag bij overleg met EU-landbouwministers in Brussel "formeel" op aan en kaartte het ook bij zijn collega-ministers aan.

De commissie maakte de goedkeuring dinsdag uiteindelijk bekend. In het plan is 1,4 miljard euro bestemd voor milieu- en klimaatdoelstellingen en 107 miljoen euro voor jonge boeren. Zo gaat er geld naar drieduizend jonge belangstellenden die een boerderij willen beginnen. Boeren kunnen ook jaarlijks geld krijgen om de kosten van een weersverzekering te dekken, zodat ze kunnen worden gecompenseerd als hun oogst verloren gaat door droogte of overstromingen. Daar is elk jaar 17,5 miljoen euro voor beschikbaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions