Clicky

 
Transport Online - EuroSort start bouw uitbreiding bedrijfspand

EuroSort start bouw uitbreiding bedrijfspand

EuroSort start bouw uitbreiding bedrijfspand
13-12-2022 12:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

'S-GRAVELAND - EuroSort groeit en gaat fors uitbreiden. Woensdag 14 december wordt gestart met de bouw van een nieuwe bedrijfsruimte ter uitbreiding van het bestaande hoofdkantoor. In totaal wordt meer dan 6.000 m² aangebouwd. Het bedrijf verdubbelt hiermee volgend jaar in omvang. Een inpandig parkeerdek biedt straks ruimte aan meer dan 80 auto’s. Daarmee wordt de parkeerdruk op de omgeving zo laag mogelijk gehouden. Circa 700 extra zonnepanelen gaan grotendeels de eigen energiebehoefte voorzien.

Ook in ‘t Gooi en omgeving vind je bedrijven die bijna niemand kent, maar wel een wereldspeler zijn binnen hun eigen vakgebied. EuroSort is zo’n bedrijf. Gespecialiseerd in automatische sorteeroplossingen voor onder andere: post, pakketten, kleding, boeken, schoenen, medicijnen en e-commerce. EuroSort is sinds 2017 gevestigd in ’s-Graveland, biedt werk aan zo’n 180 mensen en exporteert naar meer dan 40 landen wereldwijd.

“Om de toenemende vraag uit de markt en onze groeiambities te kunnen vervullen, is uitbreiding hard nodig”, zegt Patrick van Haaster, Algemeen Directeur EuroSort.

“We wisten dat we hier zouden kunnen groeien en dat is in 2017 de reden geweest om in ‘s-Graveland ons hoofdkantoor te bouwen. De nieuwe aanbouw zal grotendeels onderdak gaan bieden aan een uitbreiding van onze assemblage-afdeling, Research & Development en kantoorruimte. Wij ontwikkelen en produceren -in huis- geavanceerde sorteeroplossingen. Machines die tot 40.000 artikelen per uur foutloos automatisch sorteren. Wij opereren daarbij in alle delen van een distributiecentrum”, vertelt Van Haaster, ”Van inkomende en uitgaande goederen tot de retouren.”

EuroSort is in 2003 als startup begonnen in Weesp. Naast het hoofdkantoor in ’s-Graveland zijn er nu vestigingen in Weesp en Geldermalsen (ICT), en strategische kantoren in Spanje en de US. Tijdens Corona heeft e-commerce een enorme boost gekregen en is de vraag naar automatische sorteeroplossingen snel gestegen om orders samen te stellen maar ook om daarna de pakketten en poststukken te verwerken. EuroSort heeft inmiddels zo’n 500 sorters geleverd in circa 40 landen. Die zijn allemaal ontworpen en geproduceerd in ’s-Graveland, waarna ze op transport gaan naar klanten over de hele wereld.

“Wij hebben een toppositie in de markt en dat niveau willen we minstens zo houden”, vervolgt Van Haaster. “We hebben niet alleen extra ruimte nodig om meer te kunnen produceren. Om tot de top in de markt te blijven behoren, moet je zorgen dat je voorop loopt. Daarom heeft ook de ontwikkeling van nieuwe producten (of de verbetering van bestaande) onze prioriteit. Research & Development krijgt dus ook meer ruimte om te experimenteren, ideeën vorm te geven en te testen.”

De bouw van het nieuwe bedrijfspand zal waarschijnlijk elf maanden gaan duren. November 2023 moet iedereen z’n nieuwe werkplek hebben en is EuroSort helemaal klaar voor een gezonde toekomst.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden