Clicky


Lufthansa verhoogt opnieuw winstverwachting door sterk herstel

Lufthansa verhoogt opnieuw winstverwachting door sterk herstel
13-12-2022 11:12 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/DPA/BLOOMBERG

FRANKFURT - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa verhoogt opnieuw zijn winstverwachting voor heel 2022, geholpen door het sterke herstel van de luchtvaart van de coronacrisis. Het bedrijf, met ook maatschappijen Eurowings, Austrian, Swiss en Brussels Airlines, rekent nu op een brutowinst van ongeveer 1,5 miljard euro. In oktober werd nog gerekend op meer dan 1 miljard euro. Toen werd de winstprognose ook al opwaarts bijgesteld.

Volgens Lufthansa lagen de boekingen in oktober en november boven de verwachtingen en wordt voor de komende maanden op een voortzetting van die positieve trend gerekend. Naast sterke boekingen door passagiers doet Lufthansa naar eigen zeggen ook goede zaken met vrachtvervoer en onderhoud.

Tijdens de coronapandemie leed de luchtvaartmaatschappij zware verliezen en moest het bedrijf zelfs worden gered van de ondergang door de Duitse overheid. Maar nu wereldwijd de coronabeperkingen grotendeels zijn opgeheven neemt de vraag naar vliegreizen sterk toe. Vorige maand zei Lufthansa nog dat het bedrijf 20.000 extra werknemers wil aannemen vanwege die sterke vraag. Ook moeten die extra werknemers helpen bij het tegengaan van personeelstekorten bij Lufthansa.

Op de beurs in Frankfurt ging het aandeel Lufthansa flink omhoog door het nieuws. Ook de koersen van branchegenoten Air France-KLM en IAG, het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, lieten plussen zien.