Clicky

 
Transport Online - Gefrustreerde Adema spreekt Brussel aan op gedraal met subsidie

Gefrustreerde Adema spreekt Brussel aan op gedraal met subsidie

Gefrustreerde Adema spreekt Brussel aan op gedraal met subsidie
12-12-2022 23:41 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - Landbouwminister Piet Adema heeft de Europese Commissie aangesproken op het uitblijven van goedkeuring van de volgende ronde van miljardensubsidies voor Nederlandse boeren. Hij vindt het "frustrerend" dat de zegen van de commissie zo lang op zich laat wachten.

Nederland was er vroeg bij met het indienen van het plan dat nodig is om de ongeveer 4,7 miljard euro aan landbouwsubsidies voor de komende vier jaar te krijgen. Maar het zag vervolgens allerhande lidstaten links en rechts passeren, terwijl Nederland drie weken voor de jaarwisseling nog steeds op officiële goedkeuring wacht. Landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski wil volgens het Europese nieuwsplatform Politico strenger zijn voor de 'industriële' Nederlandse landbouw dan voor de low-tech en kleinschaliger boeren in bijvoorbeeld Oost-Europa. Hij zou binnen de commissie over Nederland hebben geklaagd.

Adema heeft Wojciechowski maandag bij overleg met EU-landbouwministers in Brussel "formeel aangesproken" en het ook bij zijn collega-ministers aangekaart. "Ik vind het frustrerend dat het opgehouden wordt, want ik denk niet dat we dat verdienen", zei Adema na afloop. "Dat is niet alleen ik die dat zeg, maar ik hoor dat meer hier. Onze boeren willen aan de slag en willen weten waar ze aan toe zijn."

De Eurocommissaris mag volgens Adema "natuurlijk zijn eigen opvattingen over de landbouw" hebben, maar dat mag niet tot verder onterecht oponthoud leiden. De commissie keurt het Nederlandse plan waarschijnlijk dinsdag alsnog goed, zei haar woordvoerder eerder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions