Clicky

 
Transport Online - Kottervissers helpen met zoeken vermiste jongen (12) Terschelling

Kottervissers helpen met zoeken vermiste jongen (12) Terschelling

Kottervissers helpen met zoeken vermiste jongen (12) Terschelling
12-12-2022 16:59 | Binnenland | auteur ANP

TERSCHELLING - Kottervissers die bij de Waddeneilanden vissen, gebruiken tijdens hun werk speciale netten in de zoektocht naar de 12-jarige jongen die vermist raakte bij een aanvaring tussen een watertaxi en een veerboot in oktober, in de buurt van Terschelling. Alles wat groter is dan een garnaal blijft in de zogenoemde "viskuil" van het speciale zeefnet zitten, meldt vrijwilligersorganisatie SAR Nederland. Normaal gaat alles groter dan 8 centimeter via de viskuil naar buiten.

Vissen met deze speciale zeefnetten kost garnalenvissers extra moeite en tijd, omdat ze de niet te gebruiken bijvangst weer terug de zee in moeten gooien. Ook het prepareren van de netten was een "flinke klus", aldus een woordvoerder van SAR Nederland.

"Op dit moment varen ze bij de Wadden, op de Noordzee en tussen Terschelling en Ameland", meldt de organisatie. "We zijn super trots op deze kottervloot die voor de familie van de kleine man zo gemotiveerd aan het werk is."

Door het ongeval, dat op vrijdag 21 oktober vroeg in de ochtend gebeurde, overleden een 46-jarige man uit Sexbierum en een 57-jarige man uit Leeuwarden. Ook een 49-jarige man uit Heerenveen kwam om het leven. Zijn lichaam spoelde begin november aan op het strand van Terschelling.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions