Clicky

 De eerste Zwolse Supers voor Nederlandse klanten uitgeleverd naar de dealers

De eerste Zwolse Supers voor Nederlandse klanten uitgeleverd naar de dealers
12-12-2022 14:05 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ZWOLLE - De afgelopen week schakelde Scania Production Zwolle op haar productlijnen over naar de gloednieuwe Super aandrijflijn met de nieuwe 13-liter motor en de G25CM of G33CM versnellingsbak. Zwolle was hiermee de laatste Europese fabriek die afscheid nam van de ‘oude’ aandrijflijn.

In de eerste periode zijn al flinke aantallen geproduceerd waarmee ook de eerste Nederlandse dealers zijn voorzien van echte Zwolse Supers geproduceerd in Nederland.

Dealer Scania Zwolle hoorde tot de kopgroep waar onder andere de eerste Super voor Wezenberg Transport werd afgeleverd. Directeur en mede-eigenaar Benny Wezenberg kwam persoonlijk hun eerste exemplaar in ontvangst nemen. Deze truck maakt deel uit van een totale order van 134 voertuigen, waarvan het merendeel Supers.

De eerste exemplaren kwamen uit de Franse Scania fabriek. Het restant van zo’n 40 voertuigen zal geheel door Zwolle geproduceerd worden.

De Super aandrijflijn werd vorig jaar geïntroduceerd en in Q2 startte de levering vanuit de Scania fabriek in Angers, Frankrijk. Thans produceren alle Europese fabrieken deze nieuwe aandrijflijn. Scania Production Zwolle, als grootste Scania fabriek ter wereld, sloot deze transitie voor Europa af.

Scania Super staat voor een extra brandstofbesparing van zo’n acht procent, wat niet alleen goed is voor het rendement van de transportondernemer maar ook voor het milieu. Minder brandstof betekent immers ook minder CO2 uitstoot.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats