Clicky

 
Transport Online - Boze Belgische politie deelt een maand lang geen verkeersboetes uit

Boze Belgische politie deelt een maand lang geen verkeersboetes uit

Boze Belgische politie deelt een maand lang geen verkeersboetes uit
12-12-2022 11:19 | Weer en Verkeer | auteur ANP

BRUSSEL - De Belgische politie deelt vanaf donderdag geen verkeersboetes meer uit. Ze protesteren zo tegen het uitstellen van een salarisverhoging en tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. Alleen voor direct gevaarlijk gedrag als rijden onder invloed van alcohol geldt de 'boetevrije maand' niet. Wel staan er stiptheidsacties op stapel, en ook vliegreizigers moeten daarvoor vrezen.

Agenten zullen zelf beoordelen of ze een bekeuring moeten uitschrijven, zegt Carlo Medo van politievakbond NSPV op de Belgische Radio 1. Bij "de lichtere overtredingen" zullen zij "eerder verkeersopvoedkundig optreden". Wie fout heeft geparkeerd zal bijvoorbeeld de vraag krijgen een andere plek te zoeken.

De politievakbonden willen de inkomstenstroom uit boetes naar de staatskas stilleggen uit woede over de "woordbreuk" van de regering. Die zou zich niet aan de afspraken houden over een loonsverhoging. Ook afspraken over het later ingaan van het pensioen, van op zijn vroegst 58 naar niet eerder dan 63 jaar, zou de werkgever eenzijdig hebben aangepast. "De politieke spelletjes op de kap van de politie moeten stoppen", zegt Medo.

De boze bonden hopen "op de hulp van de publieke opinie", maar broeden "als laatste redmiddel" ook op minder publieksvriendelijke acties. Zo willen ze in de aanloop naar Kerstmis meer alcoholcontroles uitvoeren, ook tijdens de spits. Ook kondigen ze stiptheidsacties rond vliegvelden aan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions