Clicky

 
Transport Online - Onderzoek: werkgevers komen personeel tegemoet in gestegen kosten

Onderzoek: werkgevers komen personeel tegemoet in gestegen kosten

Onderzoek: werkgevers komen personeel tegemoet in gestegen kosten
12-12-2022 09:38 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Om het koopkrachtverlies van werknemers tegen te gaan, komt een op de drie werkgevers met extra financiële steun over de brug, bovenop het salaris. Dat meldt werkgeversvereniging AWVN op basis van onderzoek onder 170 bedrijven. Ook geven veel werkgevers aan van plan te zijn dit (nogmaals) te gaan doen, niet alleen met een eenmalige uitkering.

Werkgevers schatten in dat een kwart van de werknemers kampt met financiële problemen, als gevolg van hogere kosten voor levensonderhoud. Van de werkgevers die hun personeel extra ondersteunen geeft 40 procent een eenmalige uitkering, in de helft van de gevallen van 500 euro of meer.

Naast een financiële tegemoetkoming bieden bedrijven ook budgetcoaches aan, naast een hogere reiskostenvergoeding of een loonsverhoging. Ook kan personeel ervoor kiezen om meer uren te werken of vakantiedagen eerder te laten uitbetalen. Daarnaast zijn er werkgevers die werknemers op andere manieren willen helpen, met bijvoorbeeld een bijdrage voor het verduurzamen van hun huis of een leasefiets om de hoge brandstofprijzen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions