Clicky


22-jarige man ernstig gewond na aanrijding met minderjarige automobilist onder invloed in Friese Damwâld

22-jarige man ernstig gewond na aanrijding met minderjarige automobilist onder invloed in Friese Damwâld [+foto's&video]
11-12-2022 11:02 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DAMWÂLD - [update 11:27 uur] In het Friese dorp Damwâld heeft zondagochtend rond 05:20 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden waarbij een 22-jarige man uit Kollum ernstig gewond is geraakt. Dat meldt de politie zondagochtend.

Het ongeval gebeurde op de kruising van de Haadwei met de Doniawei in Damwâld. De twee auto's kwamen rond 05:20 uur met elkaar in aanrijding.

Een minderjarige jongen uit de gemeente Dantumadiel, die niet in het bezit was van een rijbewijs, bestuurde een van de twee auto's. Bij een blaastest bleek vervolgens dat deze jongen ook nog eens onder invloed van alcohol reed. Hij is aangehouden en wordt verhoord, meldt de politie.

De bijrijder van de minderjarige jongen, een 20-jarige man uit Damwâld raakte lichtgewond en is later ook ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De 22-jarige man uit Kollum raakte zwaargewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval zorgde voor een flike ravage. Door het ongeval zijn naast de twee auto's van de betrokkenen, nog drie auto's en straatmeubilair beschadigd geraakt.

Naast de vele hulpdiensten kwam er ook een traumarts ter plaatse. De weg werd in alle richtingen volledig afgesloten.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.