Clicky


Nieuwe dienstregeling NS gaat in, Hanzelijn weer in gebruik

Nieuwe dienstregeling NS gaat in, Hanzelijn weer in gebruik
11-12-2022 10:59 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS) voor 2023 gaat in. Onder meer rijden er minder treinen op de trajecten dan voor de coronacrisis en de avonddienstregeling begint al om 20.00 uur, in plaats van om 22.00 uur.

Vanaf zondag kunnen reizigers wel weer gebruik maken van de Hanzelijn tussen Lelystad Centrum en Dronten. Deze lijn was sinds september onbruikbaar door schade.

Met de nieuwe dienstregeling rijden er in daluren, avonduren en in het weekend nog twee intercity's en sprinters per uur. In de spits op vrijdag rijden ook minder intercity's. Dit doet de NS vanwege de personeelstekorten waar het spoorbedrijf mee kampt.

Tegenover de afname in treinen staat dat de NS een derde van de treinen langer maakt. Een deel van de nieuwe dienstregeling werd al sinds september geleidelijk doorgevoerd.

Tegelijkertijd met het ingaan van de versoberde dienstregeling kunnen reizigers vanaf zondag wel weer de Hanzelijn gebruiken, die deze maand tien jaar bestaat. Begin september werd een bovenleiding van de lijn geraakt door een hoogspanningskabel. Kabels en schakelaars brandden onder meer door. Inmiddels is de schade hersteld en is het traject weer bruikbaar.