Clicky

 
Transport Online - Fietser steekt plots over en wordt geschept door vrachtwagen: fiets doormidden, jongeman in kritieke toestand [+foto]

Fietser steekt plots over en wordt geschept door vrachtwagen: fiets doormidden, jongeman in kritieke toestand

Fietser steekt plots over en wordt geschept door vrachtwagen: fiets doormidden, jongeman in kritieke toestand [+foto]
10-12-2022 10:46 | Ongevallen | auteur Redactie

DEVENTER - Op de kruising van de Hanzeweg met de Gotlandstraat in Deventer is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03:20 uur een fietser zeer ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen.

De fietser zou vanaf de parallelweg plots de Hanzeweg over zijn gestoken richting de Gotlandstraat, waarbij de vrachtwagen over het hoofd werd gezien. De chauffeur van de vrachtwagen probeerde nog uit te wijken, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

De jongeman op de fiets werd vol geraakt en de fiets brak doormidden. Het slachtoffer belandde meters voorbij de oversteekplaats op het wegdek, de vrachtwagen schoot door de poging tot uitwijken door de middenberm en kwam op de andere weghelft tot stilstand.

Vanwege de ernst van de verwondingen werd ook een traumateam opgeroepen. Normaal komen deze per helikopter, maar vanwege de mist was dit niet mogelijk en werd een auto gebruikt. Het slachtoffer is met spoed per ambulance afgevoerd richting de A1, het traumateam stond verderop klaar om het ambulancepersoneel te assisteren tijdens de verdere rit richting het ziekenhuis.

De Hanzeweg werd na het ongeval volledig afgesloten voor verkeer in beide richtingen, naar verwachting duurt dit nog een groot deel van de ochtend. Verkeer wordt door de politie omgeleid. De VerkeersOngevallen Analyse (VOA) gaat onderzoek doen naar de oorzaak.

De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions