Clicky

 
Transport Online - Automobilist onder invloed én zonder rijbewijs botst achterop vrachtwagen op A16 [+foto]

Automobilist onder invloed én zonder rijbewijs botst achterop vrachtwagen op A16

Automobilist onder invloed én zonder rijbewijs botst achterop vrachtwagen op A16 [+foto]
10-12-2022 10:39 | Ongevallen | auteur Redactie

PRINSENBEEK - [update 13:46 uur] Een 20-jarige automobilist is zaterdag 10 december gewond geraakt na een auto-ongeluk. Ook zijn bijrijder, een 20-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht, raakte gewond. De automobilist reed op de A16 (rijrichting Rotterdam) door nog onbekende oorzaak met zijn auto tegen een trekker met oplegger. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

De vrachtwagencombi werd bestuurd door een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rossum. Hij raakte niet gewond.

De automobilist reed met zijn auto tegen de achterzijde van de oplegger. Door de klap brak de laadklep van de oplegger af. De bestuurder van de auto verloor de macht over het stuur, waarna de tollende auto uiteindelijk tegen de middengeleider (de vangrail in het midden van de snelweg) tot stilstand kwam.

De beide inzittenden zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis heeft de bestuurder meegewerkt aan een blaas- en speekseltest. Daaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol, drugs en/of medicijnen achter het stuur zat. Een bloedonderzoek moet uitwijzen wat hij precies heeft gebruikt.

Uit het politieonderzoek is ook gebleken dat de bestuurder niet in het bezit is van een geldig rijbewijs en dat hij hiervoor de laatste jaren al een aantal keer is bekeurd.

De politie heeft het autowrak voor nader onderzoek in beslag genomen en zet het onderzoek naar de toedracht van deze aanrijding voort.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions