Clicky

 
Transport Online - Baas bpost weg na fouten bij binnenslepen bezorgsubsidie

Baas bpost weg na fouten bij binnenslepen bezorgsubsidie

Baas bpost weg na fouten bij binnenslepen bezorgsubsidie
09-12-2022 17:27 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - De baas van het Belgische postbedrijf bpost stapt op. Topman Dirk Tirez kan niet verder nu bpost fouten lijkt te hebben gemaakt met een subsidie voor de bezorging van kranten en tijdschriften.

De 58-jarige Tirez zette in oktober al tijdelijk een stap opzij. Toen stelden de Belgische toezichthouders een onderzoek in naar de overheidssubsidie die bpost krijgt om zijn postbodes een extra bezorgronde te laten maken voor kranten en tijdschriften in de vroege ochtend. Er zouden mogelijk verboden, concurrentievervalsende afspraken zijn gemaakt.

Het onderzoek is nog niet afgerond, "maar op grond van de elementen waarover de raad van bestuur van bpost beschikt" is besloten dat bpost en Tirez uit elkaar gaan, laat het postbedrijf vrijdag weten. Ook twee anderen vertrekken.

Voorbeeldfunctie

Als bestuurder van een overheidsbedrijf "moet je juist het goede voorbeeld geven", reageert vicepremier Petra De Sutter. "Uit de analyse van de raad van bestuur maak ik op dat dit niet het geval was waardoor er voor Dirk Tirez geen toekomst meer is bij bpost."

Tirez was nog geen twee jaar ceo van bpost, waar hij al wel zo'n twintig jaar werkt. Hij nam vanaf maart 2021 waar voor de ontslagen topman Jean-Paul Van Avermaet, die in opspraak was gekomen wegens verboden prijsafspraken in een eerdere baan. Vanaf juli dat jaar werd Tirez officieel de hoogste baas van het Belgische postbedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden