Clicky


Elf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen onder bed in woning IJmuiden

Elf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen onder bed in woning IJmuiden
09-12-2022 13:54 | Misdaad | auteur Redactie

IJMUIDEN - De politie heeft afgelopen woensdag in een woning aan de Groeneweg in IJmuiden elf kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Aangezien het afsteken en bezitten van illegaal vuurwerk gevaarlijk kan zijn, neemt de politie deze zaak zeer serieus. Het vuurwerk is in beslag genomen en een 59-jarige man wordt op een later moment verhoord, meldt de politie vrijdag.

De politie heeft op vrijdag 25 november een minderjarige jongen aangehouden die zwaar vuurwerk gooide naar een boa in IJmuiden. Hierbij raakte de boa gewond. De politie besloot afgelopen woensdag de woning van de minderjarige jongen binnen te gaan om te kijken of er nog meer illegaal vuurwerk te vinden was. Hier trof het onder het bed van de 59-jarige vader elf kilo illegaal vuurwerk aan. De man is aangemerkt als verdachte en mag zich, net als de minderjarige jongen, op een later moment verantwoorden. Het vuurwerk wordt nader onderzocht en daarna vernietigd.

Burgemeester van Velsen Frank Dales: "Ik ben blij dat de politie heeft doorgepakt op de nare gebeurtenis van eind november. Toen raakte na Nederland – Ecuador een van onze boa’s gewond doordat een jonge jongen op Plein 1945 zwaar vuurwerk naar hem gooide. Nu blijkt dat er in de woning van dit gezin elf kilo illegaal vuurwerk is gevonden. Dat is levensgevaarlijk en tegelijk ook heel triest, want hier krijgt een jonge Velsenaar volledig het verkeerde voorbeeld. Ik roep iedereen op: gebruik je verstand en hou je ver van illegaal vuurwerk."

De politie tolereert geen geweld, ook niet tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Met het Openbaar Ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats