Clicky


Hoe pak jij de nieuwe items in de cao per 1 januari 2023 aan?

Hoe pak jij de nieuwe items in de cao per 1 januari 2023 aan?
09-12-2022 09:43 | Transport | auteur Gesponsorde content

LELYSTAD - Per 1 januari 2023 heef de sector beroepsgoederenvervoer een nieuwe cao. Nooit eerder is een cao zo vlot tot stand gekomen. Het gebeurt zelden dat de gegevens over een nieuwe cao vóór de ingangsdatum al duidelijk zijn. Deze gegevens zijn voor nodig om de Calculator ‘Tegader’ per 1 januari correct te laten werken. Hiermee worden de uren-, en andere vergoedingen en toeslagen voor chauffeurs op de juiste wijze te berekend.

Woon/werk verkeer Reiskostenvergoeding

In de nieuwe cao zijn ook weer nieuwe zaken geregeld. Deze punten zijn aan de calculator toegevoegd als extra opties.

Bijvoorbeeld de woon/werk reiskostenvergoeding. Dit is een vergoeding die chauffeurs krijgen per 1-1-23 en bedraagt € 0,21 per kilometer. Maar met een minimum van 10 km en een maximum van 35 km. Deze regeling is in de Calculator ‘Tegader’ zo ingesteld dat met het ingeven van het aantal woon/werk kilometers enkele reis de rest vanzelf en correct berekend wordt.

Code 95 en/of TCVT-certificaat?

Een chauffeur is verplicht jaarlijks aan cursussen deel te nemen die hij beroepsmatig nodig heeft. Bijvoorbeeld Code 95. Per 1-1-23 moeten de cursusuren doorbetaald worden. Met 100 procent, ook als de cursus in het weekend of tijdens een feestdag wordt gevolgd. De cursustijd telt dan niet mee voor het aantal overuren. De betreffende reiskostenvergoeding is vastgesteld op € 0,21 per kilometer.

In de Calculator ‘Tegader’ zijn de woon/werk reiskostenvergoeding en cursusuren doorbetaling allebei feilloos geregeld.

Nachtmatrix

De Nachturen matrix is een item dat we eerder hebben besproken. Daarin is nu een belangrijke wijziging gekomen die ook in de Calculator ‘Tegader’ is aangepast. De gebruiker kan nu instellen hoe hij deze wil berekenen.

Zo kan hij kiezen tussen

  • het aantal uren tussen 21.00 en 05.00 uur of
  • 19% van die uren of
  • 19% van die uren X het uurloon.

Tegader voert het perfect uit.

Het volgende item betreft de werking van Calculator ‘Tegader’ zelf. Vanaf 1-1-23 is het mogelijk om met slechts een enkele print of pdf, alleen die gegevens naar de loonadministratie te sturen die ze nodig hebben. Zo kan de loonadministrateur moeiteloos alles per maand of periode vinden. Het gemak dient de mens.

Al meer dan 12 jaar ontwikkelt Jaco Langeveld aan Calculator ‘Tegader’ en daarmee blijft hij doorgaan zolang de cao aan verandering onderhevig is.

Reken je nog steeds handmatig uren, vergoedingen en toeslagen uit?
Gebruik je meerdere Excel sheets voor de uren- en vergoedingenadministratie?
En overweeg je een overstap naar een gemakkelijk en betaalbaar programma?

Neem zelf of laat je werkgever contact met opnemen met Jaco Langeveld van info@verblijfskostenvergoeding.nl en ik leg je uit wat Calculator ‘Tegader’ voor je kan betekenen.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op