Clicky

 Groothandels Makro kampen met cyberaanval

Groothandels Makro kampen met cyberaanval
08-12-2022 14:58 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Het moederbedrijf van Makro is slachtoffer geworden van een cyberaanval, meldt de Nederlandse divisie van het bedrijf op Twitter. Via hetzelfde platform stellen klanten vragen over haperende systemen bij de groothandels.

De cyberaanval levert voor de zeventien vestigingen in Nederland onder andere problemen op met de verspreiding van reclamefolders. Een klant beklaagt zich op Twitter ook over problemen toen hij met zijn creditcard probeerde te betalen.

De nieuwe problemen zijn een uitvloeisel van een eerdere hack bij moederbedrijf Metro in oktober, meldt het bedrijf. Bij het herstellen van zijn IT-infrastructuur stuitte Metro eind vorige maand op niet eerder opgemerkte malware en andere verdachte activiteit, waardoor bepaalde systemen weer moesten worden uitgeschakeld.

Blijven open

Winkels van Metro zijn nog wel open. Ook werken de websites van Metro-bedrijven nog.

Metro meldde eerder al dat persoonlijke gegevens van werknemers zijn buitgemaakt en zijn verspreid op het zogeheten darknet, een obscuurder deel van het internet dat alleen met speciale browsers toegankelijk is. Het gaat onder andere om telefoonnummers, geboortedata, werktijden en verlofaanvragen. Cybercriminelen kunnen die gegevens gebruiken om zich voor iemand anders voor te doen, bijvoorbeeld bij onlinebestellingen. Ook zijn de persoonlijke gegevens bruikbaar bij het proberen in te breken om andermans accounts.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions