Clicky

 
Transport Online - Rechter: Facebook niet verantwoordelijk voor nepnieuws corona

Rechter: Facebook niet verantwoordelijk voor nepnieuws corona

Rechter: Facebook niet verantwoordelijk voor nepnieuws corona
08-12-2022 09:51 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

SAN JOSÉ - Facebook-moederbedrijf Meta en Twitter gaan waarschijnlijk vrijuit in een rechtszaak die draait om desinformatie over het coronavirus. Een groep consumenten klaagde de socialemediabedrijven in de Verenigde Staten aan omdat zij verantwoordelijk zouden zijn voor onjuiste berichten over het longvirus die op hun platforms verschenen. Maar in een voorlopige uitspraak spreekt een rechter in de Californische stad San José dat tegen.

De Amerikaanse wet voor massamedia geeft interactieve sites zoals Twitter en Facebook veel ruimte om berichten die worden geplaatst door hun gebruikers toe te laten. Maar de klagers probeerden de techbedrijven aan te pakken op basis van hun eigen, interne beleid voor toegestane en verboden boodschappen. Die zouden ze niet hebben nageleefd.

De rechter is het niet eens met die redenering. Ongeacht de formulering van de aanklacht houden de aanklagers internetplatforms nog altijd verantwoordelijk voor berichten of video's die derden plaatsten, en dat komt niet overeen met de wet, aldus de rechter.

Onlangs liet Twitter weten zijn beleid tegen desinformatie rond het coronavirus overboord te gooien. Toen de pandemie in 2020 begon, begon de berichtendienst met het plaatsten van waarschuwingen bij tweets die twijfelachtige informatie over het longvirus verspreidden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,924
  Diesel1,726

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions