Clicky


Ex-topvrouw TNT Christine Lombard voelt zich beschadigd

Ex-topvrouw TNT Christine Lombard voelt zich beschadigd
26-09-2012 11:10 | Overig | auteur de redactie
(Novum) - De maandag opgestapte topvrouw van TNT Express, de Française Marie-Christine Lombard, voelt zich beschadigd door de kritiek van president-commissaris Antony Burgmans. Dat zegt ze woensdag in een interview met Het Financieele Dagblad. Burgmans beschuldigt Lombard van contractbreuk omdat ze is opgestapt voordat de overname van TNT door UPS is afgerond.

Lombard vindt dat ze de kritiek niet verdiend heeft. "Ik heb twintig jaar bij dit bedrijf gewerkt, waarvan negen jaar aan de top", zegt Lombard. "Deze kritiek is schadelijk voor mij, de president-commissaris en het bedrijf."

De opgestapte bestuursvoorzitter wijst er daarnaast op dat ze het recht heeft haar arbeidsovereenkomst op te zeggen, 'zoals iedere werknemer'. Als Lombard was gebleven tot de overname door UPS was afgerond, had ze een premie van tweeënhalf miljoen euro opgestreken. Nu krijgt ze geen vertrekregeling.



Lombard laat tegenover de krant doorschemeren dat ze al een nieuwe baan heeft, maar wil dat niet bevestigen. "Als zich een kans voordoet, staat het me vrij om daar op in te gaan."

Lees ook:
» Lombard stapt op bij TNT Express