Clicky

 
Transport Online - Paspoortvrij reizen voor Bulgaren en Roemenen op de lange baan

Paspoortvrij reizen voor Bulgaren en Roemenen op de lange baan

Paspoortvrij reizen voor Bulgaren en Roemenen op de lange baan
07-12-2022 16:43 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BRUSSEL - Bulgarije en Roemenië krijgen voorlopig geen toestemming om toe te treden tot het paspoortvrije Schengengebied. Nederland dwarsboomt de toelating van Bulgarije en Oostenrijk zelfs die van beide Balkanlanden.

Roemenië en Bulgarije en ook Kroatië hoopten donderdag, na jaren wachten, eindelijk te horen te krijgen dat ze mogen aansluiten bij de Schengenzone. Ze hadden de steun van de Europese Commissie, die nagaat of een land aan de eisen voldoet en bijvoorbeeld zijn grensbewaking op orde heeft, en van bijna alle EU-lidstaten. Maar toetreding is voorlopig alleen voor Kroatië weggelegd, zeggen EU-diplomaten. Dat land krijgt donderdag als enige de zegen van de migratieministers van de EU-landen.

Nederland kan wel leven met de toetreding van Roemenië, maar houdt vol dat Bulgarije nog niet heeft aangetoond dat het daar klaar voor is. Oostenrijk verzet zich tegen de verwelkoming van allebei de landen. Eerst moet het Europese grens- en migratiebeleid beter gaan functioneren, vindt de regering in Wenen. Zweden, dat aanvankelijk ook bezwaar maakte, heeft die bedenkingen inmiddels ingeslikt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden