Clicky

 
Transport Online - Vanaf 11 december weer treinen tussen Lelystad en Dronten

Vanaf 11 december weer treinen tussen Lelystad en Dronten

Vanaf 11 december weer treinen tussen Lelystad en Dronten
07-12-2022 14:52 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - Vanaf 11 december rijden de treinen weer tussen Lelystad Centrum en Dronten. De afgelopen tijd was hier geen treinverkeer doordat een hoogspanningskabel van netbeheerder TenneT in de buurt van Swifterbant op de bovenleiding terecht kwam. ProRail heeft hard gewerkt om de aangerichte schade te herstellen.

Tijdens de herstelwerkzaamheden zette NS vervangend busvervoer in tussen Lelystad Centrum en Dronten. Ook was het voor reizigers uit/naar het noorden naar/uit de Randstad mogelijk om gebruik te maken van de alternatieve route Zwolle – Amersfoort Centraal. Hierdoor kregen reizigers te maken met langere reistijden en drukkere treinen. NS vindt het vervelend voor reizigers die hier de afgelopen tijd mee te maken kregen.

"Vanaf zondag ontvangen we de reizigers op de Hanzelijn weer met open armen. Deze lijn is een belangrijke verbinding tussen het noorden en de Randstad. Ondanks dat ProRail hard aan het werk was om de schade te herstellen, was het een pittige tijd voor onze reizigers en collega’s. We zijn blij dat de werkzaamheden zaterdag zijn afgerond en dat we op het traject dat noord en west verbindt, weer treinen kunnen rijden", aldus Irma Winkenius, regiodirecteur NS Randstad-Noord. 

Begin september kwam een hoogspanningskabel van netbeheerder TenneT terecht op de bovenleiding in de buurt van Swifterbant. Volgens ProRail zorgde het incident ervoor dat in korte tijd een enorme hoeveelheid stroom door de systemen raasde. Dit bracht grote schade toe aan de infra: kabels en schakelaars brandden door, relaiskasten raakten defect en ook ondergronds ontstond veel schade. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions