Clicky

 
Transport Online - Migranten vluchten na noodlanding uit vliegtuig in Barcelona

Migranten vluchten na noodlanding uit vliegtuig in Barcelona

Migranten vluchten na noodlanding uit vliegtuig in Barcelona
07-12-2022 13:03 | Buitenland | auteur ANP

BARCELONA - Na een noodlanding op de luchthaven van Barcelona zijn 28 migranten uit het vliegtuig ontsnapt. Het Turkse verkeersvliegtuig met 228 passagiers aan boord maakte een vlucht van Casablanca naar Istanbul. De Spaanse luchtverkeersleiding kreeg te horen dat er een medische noodsituatie aan boord was met een zwangere vrouw die op het punt zou staan te bevallen.

Het toestel landde in Barcelona, waar politie en medici aan boord gingen. Toen vluchtten de migranten het toestel uit en maakten ze zich uit de voeten. Spaanse media meldden dat de politie inmiddels de helft heeft kunnen achterhalen en aanhouden. Vijf van hen wilden terug het vliegtuig in en dat mocht van de politie en van de bemanning.

De 'zwangere' vrouw is van boord gehaald en onderzocht. Ze bleek helemaal niet in verwachting te zijn en is aangehouden, omdat ze onderdeel van het plan zou zijn geweest.

Het plan om zo illegaal Spanje binnen te komen is niet nieuw. Eenzelfde incident deed zich vorig jaar in Palma de Mallorca voor, ook met een vliegtuig dat van Casablanca naar Istanbul vloog. Een twintigtal illegale migranten slaagde erin het vliegtuig uit te komen na een noodlanding voor een gespeeld medisch noodgeval rond een 'suikerpatiënt'. Op vier na werden alle migranten uit dat toestel op Mallorca getraceerd en opgepakt. Ze zitten nog steeds vast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,995
Diesel1,910

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden