Clicky

 
Transport Online - Duizenden Amsterdammers met laag inkomen krijgen extra toeslag

Duizenden Amsterdammers met laag inkomen krijgen extra toeslag

Duizenden Amsterdammers met laag inkomen krijgen extra toeslag
06-12-2022 17:50 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Ongeveer 28.000 Amsterdammers met een langdurig laag inkomen krijgen deze week een extra toeslag van de gemeente. Volgens de hoofdstad staat de bestaanszekerheid van veel Amsterdammers onder druk vanwege de hogere prijzen van boodschappen, energie en andere basisbehoeftes.

De gemeente verdubbelt de zogeheten Individuele Inkomenstoeslag (ITT). Dat is een jaarlijkse toeslag voor Amsterdammers die de afgelopen drie jaar of langer een laag inkomen hadden, en voorlopig geen zicht op verbetering hebben. Dit jaar krijgen alleenstaanden die onder de regeling vallen geen 85 euro maar 170 euro uitgekeerd, en wie samenwoont krijgt geen 170 maar 340 euro per huishouden.

Amsterdam wil zijn inwoners met een laag inkomen nu alvast steunen, omdat veel van de landelijke koopkrachtmaatregelen van het kabinet pas volgend jaar ingaan, zegt armoedewethouder Marjolein Moorman. Volgens de wethouder kan het extraatje "net het verschil maken om in de dure decembermaand de eindjes aan elkaar te knopen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden