Clicky

 
Transport Online - Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken
06-12-2022 16:55 | Auto | auteur Gesponsorde content

Nu de energierekening en onze boodschappen steeds duurder worden is het belangrijk om zoveel mogelijk te besparen op andere kosten. Door je autoverzekering te vergelijken kun je gemiddeld € 259,- besparen. In dit artikel kijken we welke factoren invloed hebben op de kosten van je autoverzekering.

Waar moet ik op letten bij autoverzekeringen vergelijken?

Er zijn een aantal factoren die je nodig hebt om goed autoverzekeringen te vergelijken. De belangrijkste die je nodig hebt bij het vergelijken zijn:

  • Postcode
  • Kenteken
  • Geboortedatum
  • Schade vrije jaren
  • Aantal k/m per jaar

Daarnaast moet je een keuze maken van welke dekking je wil voor je autoverzekering. Je hebt de keuze uit WA, WA+ en Allrisk. Met een standaard dekking WA word je verzekerd tegen schade aan anderen. Kies je WA+ dan ben je verzekerd voor schade aan andere, diefstal en inbraak, brand- en stroomschade en ruitschade. Als je ook nog tegen vandalisme en schade aan eigen auto wil worden gedekt dan kun je het beste kiezen voor een Allrisk dekking. Let hier op dat je wel meer betaald wanneer je Allrisk of een WA+ dekking neemt. Zorg dus dat je goed nagaat waarvoor je dekking wilt hebben bij je autoverzekering.

Overzicht van dekking opties:

  • WA dekking = Alleen schade aan andere
  • WA+ dekking = Schade aan andere, Diefstal en inbraak, Brand- en stormschade en Ruitschade.
  • AllRisk dekking = schade aan andere, diefstal en inbraak, brand- en stormschade, ruitschade, vandalisme en schade aan eigen auto.

Nadat je je gegevens en dekking hebt aangegeven kun je bij een online autoverzekeraar vergelijker meteen het aanbod zien. Bij autoverzekering vergelijken raden je aan om naast de prijs ook te kijken naar de pollis score. Deze score geeft aan hoe deze verzekering wordt beoordeeld ten opzichte van andere autoverzekeringen. Ons advies om voor een autoverzekering te gaan die tenminste boven een 7 scoort. Online zijn er verschillende websites waarmee je gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. 

Wat kost een goedkope autoverzekering?

De kosten van een autoverzekering zijn gemiddeld € 11,- per maand. Dit hang echter heel erg af van je verschillende factoren zoals leeftijd, welke auto je rijdt en je schadevrije jaren. Als je bijvoorbeeld onder de 25 kan een autoverzekering je al € 30,- per maand kosten. Bij het uitkiezen van de goedkoopste autoverzekering moet je wel goed kijken naar wat de verzekering precies dekt en hoe hoog nu polis score is. Het is namelijk zonde van het geld als je een goedkope autoverzekering neemt die inhoudelijk niet goed in elkaar zit. 


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden