Clicky

 
Transport Online - BVNL-motie aanpakken Dodenweg N50 aangenomen

BVNL-motie aanpakken Dodenweg N50 aangenomen

BVNL-motie aanpakken Dodenweg N50 aangenomen
06-12-2022 16:37 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

KAMPEN - De N50 bij Kampen eiste onlangs het tiende, elfde en twaalfde dodelijke slachtoffer in acht jaar. Al jaren wordt er door de Tweede Kamer en burgemeesters van de stad gesmeekt om een oplossing, die er maar niet komt. Ook BVNL heeft hiertoe middels Kamervragen pogingen ondernomen.

"De oplossing is er allang, namelijk het verbreden van de weg. In 2016 besloot een meerderheid van de Tweede Kamer dat de weg verbreed moest worden, maar nadat die verbreding eerst een paar keer werd uitgesteld, riep de stikstofrechter de plannen een halt toe. Dus er gaan mensen dood door politiek en gerechtelijk falen", aldus Wybren van Haga die het alsmaar uitstellen van de verbreding woestmakend en intens verdrietig noemt.

Daarom diende BVNL bij de begroting Infrastructuur een motie in om vaart te maken met het verbreden van N50. Deze motie werd dinsdag aangenomen. Van Haga: "Goed dat er eindelijk prioriteit wordt gegeven aan deze gevaarlijke weg."

Voor de bewoners van Kampen is de N50 als een monster dat net buiten de stadsmuren lurkt, op zoek naar nieuwe slachtoffers. "Met de aangenomen BVNL-motie gaan we ervan uit dat de dodenweg ein-de-lijk wordt aangepast", aldus Van Haga.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden