Clicky

 
Transport Online - Celstraf voor oplichting en flessentrekkerij

Celstraf voor oplichting en flessentrekkerij

Celstraf voor oplichting en flessentrekkerij
06-12-2022 14:38 | Misdaad | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 50-jarige man uit Rhenen voor het oplichten van 4 personen en 10 bedrijven. Ook heeft de man zich schuldig gemaakt aan flessentrekkerij ten aanzien van drie ondernemers. De rechtbank legt een gevangenisstraf op van 30 maanden waarvan 12 maanden voorwaardelijk. 

Binnen een tijdbestek van twee jaar lichtte de man meerdere personen en ondernemingen op door zich voor te doen als een succesvol of startend ondernemer. Hierbij gaf hij een vestigingsadres door dat toebehoorde aan een maatschappelijke stichting. De man nam vervolgens goederen en diensten af, waarbij hij zei al te hebben betaald of dat hij nog zou betalen. Soms liet de man een vals bankafschrift zien. Ook voerde de man werkzaamheden uit bij mensen thuis waarna hij op een gegeven moment niet meer kwam opdagen. De man maakte offertes op en nam aanbetalingen voor werkzaamheden in ontvangst. De slachtoffers konden vervolgens geen contact meer krijgen. 

De rechtbank neemt de man kwalijk dat hij enkel handelde uit eigen financieel gewin en geen verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. De rechtbank legt een hogere straf op dan werd geëist door de officier van justitie. Daarbij kijkt de rechtbank naar de hoeveelheid en de ernst van de delicten. De rechtbank weegt verder mee dat de man vaker is veroordeeld voor vergelijkbare delicten. 

Aan het voorwaardelijke strafdeel zijn bijzondere voorwaarden verbonden.  Zo moet de man zich melden bij de reclassering. Ook moet hij zich laten behandelen en begeleid wonen. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van drie jaar.

Tot slot moet de man schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. Het gaat hierbij om een totaalbedrag van ruim 25 duizend euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden