Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagen trekker volledig uitgebrand op Duitse A57/A46 [+foto]

Vrachtwagen trekker volledig uitgebrand op Duitse A57/A46

Vrachtwagen trekker volledig uitgebrand op Duitse A57/A46 [+foto]
06-12-2022 11:36 | Brand | auteur Redactie

NEUS - Maandagmiddag 5 december rond 15:40 uur werd de Duitse brandweer gewaarschuwd door weggebruikers die een hevig rokende vrachtwagen zagen rijden over de verbindingsweg van de Duitse A57 naar de A46 richting Heinsberg.

Ook de chauffeur van de vrachtwagen merkte het mankement aan zijn voertuig op en handelde met alle tegenwoordigheid van geest. Hij stopte direct zijn trekker, koppelde binnen zeer korte tijd de oplegger los van de al brandende trekker en reed de oplegger met het laatste motorvermogen weg van de oplegger.

Kort daarna vatte de hele trekker vlam en was binnen zeer korte tijd volledig uitgebrand. De trekker moest door de aankomende brandweer geblust worden. De blusmaatregelen duurden ongeveer een uur doordat steeds weer gloeiende deeltjes oplaaiden.

Tijdens de spits stonden er lange files, de uitgebrande trekker en de achtergelaten oplegger zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Niemand raakte gewond, de chauffeur kwam er met de schrik vanaf.

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden