Clicky


Mannen uit Nijmegen en Lent in de cel voor mensenhandel

Mannen uit Nijmegen en Lent in de cel voor mensenhandel
05-12-2022 17:38 | Misdaad | auteur Redactie

ARNHEM - De rechtbank veroordeelt twee mannen voor betrokkenheid bij mensenhandel. Een 29-jarige man uit Nijmegen krijgt een celstraf van drie jaar, de rechtbank legt een 28-jarige man uit Lent een gevangenisstraf van twee jaar op. De man uit Lent moet ook een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken uitzitten. Verder moeten de mannen een schadevergoeding aan het slachtoffer betalen. 

In 2021 tot en met 2022, in een periode van 3 maanden, is een 16-jarig meisje seksueel uitgebuit door de twee mannen. De mannen lieten haar in de prostitutie werken en inden zelf het geld. Het slachtoffer was extra kwetsbaar omdat zij onder toezicht van Jeugdzorg in instellingen verbleef en meerdere stoornissen had. 

Volgens de rechtbank hielden de mannen op geen enkele wijze rekening met de jeugdige leeftijd en de grote kwetsbaarheid van het slachtoffer. Zij hadden alleen oog voor hun eigen financieel gewin. Ook toen zij wisten dat het slachtoffer pas 16 jaar was gingen zij door met hun praktijken.

De rechtbank rekent dit de mannen ernstig aan. Volgens de rechtbank toonde de Nijmegenaar op geen enkele wijze berouw voor zijn handelwijze ten aanzien van slachtoffer. De man uit Lent is ook veroordeeld voor het in bezit hebben van twee kinderpornofoto’s. De rechtbank vond niet bewezen dat de mannen het meisje ook aan het wettig gezag hebben onttrokken.

Tot slot moeten de mannen vanwege de seksuele uitbuiting ook een schadevergoeding van 16.000 euro aan het slachtoffer betalen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions