Clicky


Poetin rijdt over deels beschadigde Krimbrug naar de Krim

Poetin rijdt over deels beschadigde Krimbrug naar de Krim [+video]
05-12-2022 17:07 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag een bezoek gebracht aan de brug die het door Rusland ingelijfde schiereiland de Krim verbindt met het Zuid-Russische vasteland. Sinds hij zijn troepen op 24 februari Oekraïne liet binnenvallen, was de 70-jarige leider nog niet zo dicht bij de frontlinie geweest.

De beschadigde brug over de Straat van Kertsj is de enige landverbinding tussen Rusland en de Krim en is daarom van levensbelang voor de bevoorrading van de Russische troepen in Oekraïne. De brug werd in 2018, vier jaar na de annexatie van de Krim, ingehuldigd door Poetin en raakte in oktober beschadigd door een ontploffing.

Poetin reed maandag in een Mercedes over de 19 kilometer lange brug nadat de verbinding weer was opengesteld voor het verkeer, zo was te zien op de staatstelevisie. Hij werd door vicepremier Marat Choesnoellin bijgepraat over de reparatiewerkzaamheden en sprak ook met bouwvakkers. Poetin liep ook een stukje, om nog zichtbaar verschroeide delen van de brug te inspecteren.

Moskou heeft Oekraïne de schuld gegeven van de aanval waardoor de brug deels werd verwoest. Kiev heeft de verantwoordelijkheid nooit opgeëist, maar adviseurs van president Volodimir Zelenski hebben wel gehint op betrokkenheid van Oekraïne.

De Russische regering wil dat de herstelwerkzaamheden aan de brug uiterlijk in juli volgend jaar zijn voltooid. Oekraïne heeft bezworen de Krim weer in bezit te krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions