Clicky

 
Transport Online - Sinterklaasstaking bij de Bijenkorf in Rotterdam

Sinterklaasstaking bij de Bijenkorf in Rotterdam

Sinterklaasstaking bij de Bijenkorf in Rotterdam
05-12-2022 16:07 | Financieel | auteur Redactie

ROTTERDAM - Medewerkers van de Bijenkorf in Rotterdam legden maandag 5 december vanaf 12.00 uur het werk neer. Dit is de achtste dag in de stakingsgolf bij het warenhuis. Ook in Amsterdam houdt personeel een Sinterklaasactie.

Omdat de directie steeds wegkijkt van de acties, schakelen de winkelmedewerkers nu ook de steun van de klanten in. "Koop pas weer wat op een moment dat wij geen actie voeren", vragen zij. 

Laten voelen dat het menens is

Linda Vermeulen, bestuurder FNV Handel in de winkelstraat: "Het doel van een staking is om de directie van een bedrijf te laten voelen dat het de werknemers menens is. Als zij staken, staat het raderwerk stil en kan er, zoals nu bij de Bijenkorf, niets worden verkocht."

Stakingsbrekers ingezet

"Voor veel directies is dat een reden om toch met de vakbond in gesprek te gaan. Maar de directie van de Bijenkorf heeft tijdens onze acties tot nu toe alleen maar weggekeken van de zorgen van zijn mensen en zelfs stakingsbrekers ingezet. Stakende medewerkers zagen dat hun werk werd overgenomen door uitzendkrachten of managers vanuit het hoofdkantoor. Wij nemen dat zeer hoog op. Het is onacceptabel en respectloos."

Beroep op solidariteit klanten

De medewerkers van de Bijenkorf die maandag in Rotterdam actievoeren, schakelen de klanten in van het chique warenhuis. Zij vragen de klanten om uit solidariteit met de werknemers pas weer wat te kopen op het moment dat er geen actie meer wordt gevoerd. Medewerkers van de Bijenkorf houden van hun werk en helpen de klanten graag weer verder zodra zij zelf in de winkel zijn.

Geen waardering voor personeel

Vermeulen: "De waardering voor het personeel ontbreekt. De directie, onder leiding van CEO Giovanni Colauto, weigert naar de mensen te luisteren. Het enige wat zij hebben gekregen is een kerstbal, een budgetcoach en een mini-loonsverhoging. Wij willen goede afspraken maken met de directie, zodat de medewerkers weer een normaal loon krijgen en kunnen rondkomen. En zodat mensen weer – langdurig - bij de Bijenkorf willen werken."

Ten minste 10 procent erbij

De medewerkers, verenigd in BeeUnited/FNV, willen dat hun salarissen met ten minste 10 procent stijgen. Ook moeten er afspraken komen over een uurloon van minstens € 14 bruto per uur en over het meestijgen van de lonen met de inflatie (automatische prijscompensatie). Bij de staking zijn maandag ook winkelmedewerkers uit België, van vakbond BBTK Mechelen. Bij hen is in de wet geregeld dat lonen meestijgen met de inflatie.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden