Clicky


Jongen (17) verdacht van brandstichtingen in natuurgebieden

Jongen (17) verdacht van brandstichtingen in natuurgebieden
05-12-2022 14:43 | Misdaad | auteur Redactie

GELDROP - De politie heeft een 17-jarige inwoner van Geldrop verhoord voor zijn betrokkenheid bij een aantal brandstichtingen in natuurgebieden in de omgeving van Heeze, Geldrop en Son. Dit was afgelopen zomer toen het zo enorm droog was in onze provincie. Gelukkig waren de hulpdiensten er destijds snel bij zodat een grotere brand met grote gevolgen voor mens en natuur kon worden voorkomen.

Het natuurgebied De Groote Heide bevindt zich tussen de plaatsen Geldrop, Aalst/Waalre en Heeze-Leende. Vanaf 5 juli tot 15 juli afgelopen zomer zijn daar diverse natuurbranden uitgebroken. Opvallend was dat er op 15 juli op vijf verschillende locaties brand was uitgebroken. Deze vijf branden lagen op 70 meter afstand van elkaar langs een zandpad.

Het viel toen de hulpdiensten op dat vrij snel na het ontstaan van de brand eenzelfde persoon al snel aanwezig was om beelden te maken van de brand. Dit bleek ook uit de beelden die de politie op zijn mobiele telefoon konden inzien. Ook had de jongeman een aansteker in zijn bezit en voldeed hij aan een eerdere opgegeven signalement. Tegen de jongen wordt een dossier opgemaakt waarna de officier van justitie zich over de zaak gaat buigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions