Clicky

 
Transport Online - L. Bos Logistics bv koopt tien Talson TAG ISO luchtvrachtopleggers

L. Bos Logistics bv koopt tien Talson TAG ISO luchtvrachtopleggers

L. Bos Logistics bv koopt tien Talson TAG ISO luchtvrachtopleggers
05-12-2022 11:34 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

SCHIPHOL - Lange levensduur, eenvoudige bediening en een gunstige maatvoering. Dat waren de criteria voor transportbedrijf L. Bos Logistics bv te Schiphol, bij de aanschaf van tien nieuwe geïsoleerde luchtvrachtopleggers. Bos koos voor Talsons van het type TAG ISO. Kenmerkend aan deze opleggers is de grote binnenhoogte over de gehele lengte van de trailer.

Met een luchtvrachtoplegger worden zogenoemde air cargo pallets (ULD’s) vervoerd, grote plateaus die in vrachtvliegtuigen passen. Het transport van beginpunt naar de luchthaven, en van de luchthaven naar de eindbestemming, vindt plaats over de weg. De luchtvrachtpallets (er zijn verschillende types; meestal passen er vier in een 13,60 meter lange oplegger) kunnen tot drie meter hoogte beladen worden.

David Fonseca, fleet manager van L. Bos Logistics. "Wij rijden met trekkers met een schotelhoogte van 95 cm, zogenoemde lowdeck-trekkers. Daarmee kunnen we groot-volume opleggers trekken. Binnen de wettelijke normen beschikken we met Talson opleggers over de maximale laadhoogte."

De Talson TAG ISO opleggers hebben een zelfdragende aluminium carrosserie. Deze is licht en sterk. L. Bos rijdt al decennia lang met Talson. "Er zijn diverse aanbieders maar Talson steekt er qua robuustheid met kop en schouders bovenuit", complimenteert Fonseca. Andere sterke punten zijn de probleemloze in de vloer ingebouwde rollenbaan en de uitgebreide mogelijkheden voor toegangsbeveiliging.

L. Bos Logistics koos voor de geïsoleerde uitvoering (TAG ISO). De isolatie zorgt voor een gelijkmatige temperatuur en luchtvochtigheid in de laadruimte, zonder noodzaak voor een koelmachine.

Naast de tien geïsoleerde trailers, kocht Bos tevens één FNA-gecertificeerde koel-mega-oplegger (Talson TAG FNA), eveneens geschikt voor het transport van luchtvrachtpallets. Deze opleggers met koelmotor hebben een Pharma-certificaat waardoor ze geschikt zijn voor het vervoer van bijvoorbeeld medicijnen en vaccins.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden