Clicky

 
Transport Online - Ontevreden riders in Amsterdam met petitie naar flitsbezorgers

Ontevreden riders in Amsterdam met petitie naar flitsbezorgers

Ontevreden riders in Amsterdam met petitie naar flitsbezorgers
05-12-2022 09:54 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTERDAM - Ruim tweehonderd Amsterdamse riders die werken voor flitsbezorgers Gorillas, Getir en Flink zijn hun erbarmelijke arbeidsomstandigheden zo zat dat ze een petitie van hun collega’s en FNV Young & United ondertekenden. Daarin eisen ze onder meer betere materialen en een eerlijk loon. Woensdag 7 december overhandigt een delegatie van zo’n 25 riders de petitie aan het management van de drie bedrijven in Amsterdam.

De riders in Amsterdam zijn het helemaal zat. Ze moeten van hun werkgevers met slechte regenkleding, op krakkemikkige fietsen of scooters door de zwaarste stormen of met mist de weg op om Amsterdammers van hun boodschappen te voorzien. Met soms levensgevaarlijke situaties als gevolg.

En in ruil daarvoor belonen de flitsbedrijven hun hardwerkende riders met een schamel minimumloon. En dat pikken ze niet langer. De riders eisen een eerlijk loon en betere werkomstandigheden.

Petitie

Op woensdag 7 december gaat een groep van ongeveer 25 riders langs de hoofdkantoren van Flink, Gorillas en Getir om een petitie aan te bieden die inmiddels door ruim 200 riders is ondertekenend. In de petitie eisen ze betere en veiligere werkomstandigheden en een eerlijk loon.

Om de boodschap zo helder mogelijk over te brengen, wordt er tijdens de overhandiging een grote banner opgehangen. Ook worden er gekleurde fakkels ontstoken en zingen de riders een zelfgeschreven lied.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden