Clicky

 
Transport Online - Honderden kilo’s professioneel vuurwerk gevonden in woonwijk

Honderden kilo’s professioneel vuurwerk gevonden in woonwijk

Honderden kilo’s professioneel vuurwerk gevonden in woonwijk
02-12-2022 16:33 | Misdaad | auteur Redactie

RIDDERKERK/ROTTERDAM - Dankzij een tip via team criminele inlichtingen heeft het vuurwerkteam van Rotterdam Zuidzijde afgelopen dinsdag ruim 400 kilo professioneel vuurwerk gevonden. Het vuurwerk lag zonder enige bescherming opgeslagen in een woning in Rotterdam-Zuid en een huis in Ridderkerk-Oost, met alle risico’s van dien, meldt de politie vrijdag.

Twee mannen van 19 uit die woonplaatsen zijn aangehouden. Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die besluit of ze vast blijven zitten.

Het vuurwerkteam startte samen met het flexteam van Rotterdam-Zuid een onderzoek op basis van een tip over vermoedelijke vuurwerkhandel. Daarbij kwamen de twee verdachten in beeld. Bij een controle bleken zij inderdaad in het bezit van een hoeveelheid vuurwerk. Dat gaf reden om verder onderzoek te doen in hun woningen. In Rotterdam vond het team ruim 70 kilo zwaar vuurwerk, in Ridderkerk was dat meer dan 330 kilo. Een potentieel levensgevaarlijke situatie in een drukke woonwijk, die dankzij een onderzoek na de tip van een getuige beëindigd kon worden, aldus de politie.

Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd. De verdachten worden vrijdag 2 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of ze langer blijven vastzitten.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden