Clicky


Grote gezamenlijke verkeerscontrole in Nijmegen

Grote gezamenlijke verkeerscontrole in Nijmegen
02-12-2022 15:56 | Binnenland | auteur Redactie

NIJMEGEN - De politie heeft donderdagavond in samenwerking met partners als de Douane, Belastingdienst en handhavers van de gemeente een grote controle gehouden aan de Van Apelterenweg in Nijmegen.

Honderden voertuigen werden in tien controlestraten gecontroleerd. "Het is belangrijk dat we regelmatig dit soort gezamenlijke controles uitvoeren. Regels zijn er niet voor niets. Overtreders moeten zien en ervaren dat er vanuit de overheid en politie gecontroleerd en gehandhaafd wordt", aldus burgemeester Hubert Bruls.

Zes bestuurders werden gepakt voor het rijden onder invloed. Vier onder invloed van drugs en twee onder invloed van alcohol. Laatstgenoemde bliezen 345 en 440 ug/l. Er werden zo’n twintig bekeuringen geschreven voor diverse verkeersfeiten. Eén persoon werd aangehouden voor belediging. Tenslotte werden er valse kentekenplaten in beslag genomen en werden er in een voertuig grondstoffen voor de productie van GHB aangetroffen, meldt de politie.

De Belastingdienst heeft ruim 5000 euro aan openstaande schulden geïnd. Daarnaast werd een voertuig in beslag genomen. De Douane heeft onder andere met een drugshond gecontroleerd.

De politie kijkt terug op een geslaagde actie waaraan verschillende disciplines meewerkten. Het gaat dan om het lokale politieteam, de recherche en Team Verkeer. In totaal waren zo’n zeventig personen bij de grootschalige controle betrokken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions