Clicky

 
Transport Online - Gevangenisstraffen wegens valsheid in geschrifte en faillissementsfraude

Gevangenisstraffen wegens valsheid in geschrifte en faillissementsfraude

Gevangenisstraffen wegens valsheid in geschrifte en faillissementsfraude
02-12-2022 15:50 | Misdaad | auteur Redactie

ARNHEM - In de zaak Eurocommerce heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden de hoofdverdachte, de oud-bestuurder, veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar en drie maanden wegens valsheid in geschrift en faillissementsfraude.

Het hof acht bewezen dat hij ter verkrijging van financiering voor Eurocommerce huurovereenkomsten vervalste. Ook heeft de voormalig bestuurder in het zicht van het faillissement vermogen aan Eurocommerce onttrokken en privévermogen weggesluisd.

De echtgenote van de bestuurder is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. Zij heeft samen met de bestuurder vermogen uit Eurocommerce en het privévermogen weggesluisd. Zo werd de echtelijke woning in het zicht van het faillissement van de bestuurder voor het bedrag van één euro verkocht aan een stichting.

De zoon van de bestuurder is eveneens veroordeeld voor faillissementsfraude en schuldwitwassen. Hij was betrokken bij de verkoop van de renstal van Eurocommerce voor een veel te laag bedrag. Hij is eveneens veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden. 

De zaak van de dochter wordt aangehouden. Tijdens de behandeling kwam het tot een breuk met haar raadsvrouw en zij krijgt de gelegenheid een nieuwe advocaat te zoeken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden