Clicky

 
Transport Online - Vijf aanhoudingen en tientallen boetes bij integrale verkeerscontrole op veilingterrein Westland

Vijf aanhoudingen en tientallen boetes bij integrale verkeerscontrole op veilingterrein Westland

Vijf aanhoudingen en tientallen boetes bij integrale verkeerscontrole op veilingterrein Westland
02-12-2022 11:59 | Controles | auteur Redactie

HONSELERSDIJK - Op maandag 14 november vond een integrale verkeerscontrole plaats op het terrein van Royal Flora Holland in Honselersdijk. In totaal werden 22 vrachtwagens en 55 lichte voertuigen gecontroleerd in het kader van de verkeersveiligheid. Vijf personen werden aangehouden en tientallen weggebruikers kregen een proces verbaal.

De verkeerscontrole op het veilingterrein was een samenwerking tussen de douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Royal Flora Holland en de politie. Door Team Verkeer van de politie werden 22 vrachtwagens gecontroleerd. In totaal werden ruim tien boetes uitgeschreven, onder meer voor het voeren van te veel verlichtingen en het ontbreken van voldoende ladingzekering. Daarnaast kregen verschillende chauffeurs een waarschuwing.

Naast vrachtwagens werden bij de integrale verkeerscontrole 55 personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen gecontroleerd. Hierbij werden ook meerdere processen verbaal voor verschillende feiten opgemaakt. Vijf personen werden aangehouden. Vier van hen voor rijden onder invloed en een persoon voor het tonen van een vals rijbewijs.

Het is voor criminelen aantrekkelijk om misbruik te maken van de logistieke systemen die samenhangen met de internationale positie van de sierteeltsector. Het maakt de sector kwetsbaar voor onder andere drugstransporten, arbeidsuitbuiting en witwassen. Sinds de start van het programma ‘Weerbare Sierteeltsector’ zijn integrale controles uitgevoerd, waarbij Politie, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie, gemeenten, Openbaar Ministerie en de beveiliging van Royal FloraHolland samenwerken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden