Clicky

 
Transport Online - Agractie vraagt via enquête: meepraten over landbouwakkoord?

Agractie vraagt via enquête: meepraten over landbouwakkoord?

Agractie vraagt via enquête: meepraten over landbouwakkoord?
02-12-2022 11:32 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Boerenactiegroep Agractie weet nog niet of het verstandig is aan te sluiten bij de onderhandelingen over een landbouwakkoord met het kabinet. Daarom vraagt de organisatie met een enquête aan de achterban of meepraten een goed idee is.

"De vraag is gekomen of wij willen deelnemen aan de hoofdtafel om te onderhandelen over een landbouwakkoord", schrijft Agractie. "De makkelijkste weg is voor ons om vanaf de zijkant kritiek te geven op de plannen uit Den Haag. Met een bezwaard hart zien wij ons gesteld voor deze opgave. Omdat we weten dat we als we het aan Den Haag overlaten het niet goed gaat komen, maar tegelijkertijd het beste wat we kunnen bereiken de schade beperken is."

Op basis van de uitkomst van de enquête zal Agractie beslissen of de actiegroep wel of niet zal deelnemen aan de onderhandelingen. Iedereen kan de enquête invullen. Deelnemers kunnen aanvinken dat ze niet werkzaam zijn in de agrarische sector. Ook kunnen deelnemers aangeven dat ze niet aangesloten zijn bij Agractie.

Op de vraag of het de bedoeling is dat iedereen de enquête kan invullen en alle antwoorden worden meegenomen in de uitslag, antwoord voorzitter van Agractie Bart Kemp bevestigend. "Iedereen mag meedenken maar we wegen de resultaten en daarin gaan de boeren zelf over hun eigen toekomst", stelt hij wel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden