Clicky

 
Transport Online - JCL breidt bike logistics uit met 32.000 m2 groot warehouse

JCL breidt bike logistics uit met 32.000 m2 groot warehouse

JCL breidt bike logistics uit met 32.000 m2 groot warehouse
02-12-2022 09:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

'S-HEERENBERG - Op woensdag 30 november is het nieuwe warehouse van JCL Logistics Benelux in ’s-Heerenberg voor de uitbreiding van bike logistics opgeleverd. Rond het middaguur werd in het bijzijn van alle medewerkers symbolisch de sleutel overgedragen aan algemeen directeur Bert de Vries.

Met de uitbreiding van 32.000 m2 heeft JCL Logistics Benelux 105.000 m2 warehouse in gebruik om de Europese distributie van fietsen en accessoires te kunnen bedienen. Vanaf begin januari is de nieuwe locatie operationeel.

Het duurzame, toekomstbestendige gebouw beschikt over het BREEAM Good-certificaat. Het geeft JCL continu inzicht in de duurzaamheidsprestatie van het gebouw. Naast energiemonitoring en verbruiksoptimalisatie worden ook aspecten als binnenklimaat, ventilatie en licht serieus onder de loep genomen. Een gezonde werkomgeving is immers beter voor het welzijn van de medewerkers.

“De uitbreiding stelt ons in staat de fietsenlogistiek verder te verduurzamen”, vertelt Bert de Vries. “De nieuwe locatie is gelegen naast het bestaande pand. Hierdoor kunnen we het aantal vervoersbewegingen tussen onze vestigingen reduceren. Dit heeft een lagere uitstoot tot gevolg. Het omliggende terrein biedt bovendien ruimte om verder te ontwikkelen met elektrische voertuigen.”

Verlengstuk opdrachtgevers

Met name door het opzetten van eigen distributie in Nederland, Ruhrgebied en Noord-België heeft de logistiek van fietsen en fietsaccessoires een vlucht genomen. In totaal distribueert JCL jaarlijks 1,1 miljoen fietsen in Europa. Daarmee is JCL één van de grootste logistieke bike-organisaties in Europa. De fietsenlogistiek beperkt zich bij JCL niet tot de op- en overslag en het transport.

Bert de Vries: “We zijn steeds meer een onderdeel van de supply chain van onze klanten. Door de coördinatie, opslag en fijnmazige aanvoer van componenten via onze warehouses optimaliseren wij de efficiency in de keten. Tevens hebben wij de expertise in huis om fietsen af te monteren. Hiermee lossen wij niet alleen logistieke, maar ook productie-uitdagingen op voor opdrachtgevers. Met als gevolg een lagere doorlooptijd, hogere kwaliteit en meer flexibiliteit.”

JCL Logistics Benelux is een internationaal logistiek dienstverlener met in Nederland in totaal 9 vestigingen (in ’s-Heerenberg, Groenlo, Eersel en Roosendaal). Het bedrijf maakt onderdeel uit van de JCL Group met het hoofdkantoor in Zwitserland, met 55 vestigingen in 8 landen en 1.300 medewerkers.

JCL Logistics Benelux is gespecialiseerd in de distributie en warehousing van gerenommeerde fietsmerken, chemische industrie en hightech. Buiten deze activiteiten is JCL actief in de totale logistieke supply chain voor automotive, furniture en beverages industrie. https://www.jcl-logistics.com/

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden