Clicky

 
Transport Online - Nederland doneert met Noorwegen en Estland veldhospitaal aan Oekraïne

Nederland doneert met Noorwegen en Estland veldhospitaal aan Oekraïne

Nederland doneert met Noorwegen en Estland veldhospitaal aan Oekraïne
01-12-2022 12:07 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Nederland doneert samen met Estland en Noorwegen een veldhospitaal aan Oekraïne. Dit bestaat uit een aantal containers, waarin een intensive care en operatiekamer worden geplaatst. Ook leveren de drie landen de benodigde ondersteuning en medische hulpmiddelen. Dat melden ze vandaag in een gezamenlijke verklaring.

De containers zijn afkomstig uit Estland. Nederland en Noorwegen leveren hiervoor een financiële bijdrage. Die van Nederland bedraagt € 3,5 miljoen. Estland verzorgt samen met Oekraïense experts de trainingen voor het gebruik van het veldhospitaal. Nederland ondersteunt hierbij. De landen doneren ook acht militaire voertuigen voor gewondentransport.

“De recente successen laten zien dat de Oekraïense strategie werkt”, zegt minister Kajsa Ollongren. “Maar Rusland blijft burgers en vitale infrastructuur bestoken met raketten. De winter is begonnen en de gevechten om Oekraïens grondgebied gaan door. Met dit mobiele operationele ziekenhuis kunnen de Oekraïners ook dichtbij het front levens van militairen redden. We moeten Oekraïne blijven steunen.”

De intensive care biedt plaats aan maximaal vier bedden. Die zijn voorzien van bijvoorbeeld beademingsapparatuur, monitors, defibrillatoren en andere apparatuur.

In de operatiekamer kunnen maximaal zeven personen tegelijk werken. Deze is speciaal ingericht om levensbedreigende verwondingen te behandelen tijdens het zogeheten ‘gouden uur’. Dit betekent dat slachtoffers zo snel als mogelijk geholpen kunnen worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden