Clicky

 
Transport Online - Yusen Logistics (Benelux) BV neemt Belgische Groupe Pierre over

Yusen Logistics (Benelux) BV neemt Belgische Groupe Pierre over

Yusen Logistics (Benelux) BV neemt Belgische Groupe Pierre over
01-12-2022 11:26 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ANTWERPEN - Yusen Logistics heeft een akkoord bereikt om het volledige aandelenpakket van het Belgische Groupe Pierre over te nemen. Vanuit zijn hoofdvestiging in Waver, Waals-Brabant in België, heeft Groupe Pierre bewezen een specialist te zijn in de logistiek van de farmaceutische toeleveringsketen, waarbij het een breed scala aan diensten vervult voor de complexe behoeften van de gezondheidszorgsector. De geïntegreerde oplossingen van Groupe Pierre omvatten: Transports Pierre: GDP-gecertificeerd vervoer over land, Pierre Logistic: Warehousing en bijbehorende diensten met toegevoegde waarde en Ajimex: Wereldwijd tijdkritisch, temperatuurgecontroleerd verzendbeheer, inclusief alle bijbehorende verpakkingsdiensten.

Sinds de oprichting van Groupe Pierre in 1924 als 'Transports Alphonse Pierre', heeft het bedrijf zijn geografische aanwezigheid, product- en dienstenportfolio aanzienlijk uitgebreid. Vandaag de dag exploiteren de meer dan 125 werknemers van Groupe Pierre meer dan 20.000 m² magazijnruimte en 160 voertuigen.

De overname van Groupe Pierre zal de groeiende capaciteiten en het dienstenaanbod van Yusen Logistics versterken en verbeteren als toonaangevend transportbedrijf, dat lokale tot regionale tot wereldwijde end-to-end ecologisch duurzame supply chain-oplossingen voor de gezondheidszorgsector levert.

Bruno Jacques, Managing Director van Yusen Logistics Benelux: “Deze overname onderstreept onze ambitie en strategie om onze Pharma- en Healthcare-activiteiten binnen de Benelux en Europa verder te laten groeien. De stap zal niet alleen ons productaanbod naar onze klanten verbreden, maar zal ons ook de kaart in Wallonië. Het is een perfecte match! Groupe Pierre is een geweldig bedrijf en we zijn erg enthousiast over de mogelijkheid om onze krachten te bundelen en het getalenteerde personeel van Groupe Pierre te verwelkomen. Deze overname zal ook de brandstof zijn voor onze toekomstige groei en zal veel potentiële synergieën.”

Olivier Pierre, Eigenaar van Groupe Pierre: “Mijn broer en ik wilden, na drie generaties, de Groupe Pierre alle tools aanreiken om zijn kennis naar een internationaal niveau te tillen. Deze overname onderstreept de ambitie van Groupe Pierre om deel uit te maken van een internationale logistieke dienstverlener die gespecialiseerd is in gezondheidszorg en het leveren van supply chain-oplossingen over de hele wereld, en tegelijkertijd onze toegewijde medewerkers een sterke thuisbasis te bieden met veel potentiële carrièremogelijkheden. Door de Groupe Pierre samen te voegen tot een multinational, hebben we de garantie dat Yusen Logistics het huidige hoge niveau van expertise, kwaliteit en service, het DNA van Groupe Pierre, zal behouden en ontwikkelen.”

Yusen Logistics is een supply chain logistiek bedrijf dat wereldwijd zee- en luchtvracht, warehousing, distributiediensten en supply chain management levert. Gebruikmakend van een netwerk van meer dan 550 kantoren in 47 landen en regio's over de hele wereld, bieden meer dan 25.000 medewerkers optimale oplossingen voor de diverse en gecompliceerde eisen van klanten.

Het bedrijf biedt logistieke diensten en advies voor een optimale supply chain-ontwikkeling, inclusief end-to-end supply chain management, met op Kaizen gebaseerde prestatieverbetering.

Yusen Logistics Europe heeft meer dan 8.200 medewerkers en 139 operationele sites, met meer dan 1.300.000 m² magazijncapaciteit. De organisatie van Yusen Logistics in de Benelux omvat in totaal 14 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg en Zweden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden