Clicky

 
Transport Online - Oekraïne geïrriteerd over loslippige Von der Leyen

Oekraïne geïrriteerd over loslippige Von der Leyen

Oekraïne geïrriteerd over loslippige Von der Leyen
30-11-2022 15:31 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/DPA

BRUSSEL/KIEV - Kiev heeft ontstemd gereageerd op een video die Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen woensdag op Twitter heeft geplaatst. Ze zei daarin dat meer dan 100.000 Oekraïense soldaten zijn gesneuveld in de oorlog met Rusland. Von der Leyen heeft de video inmiddels verwijderd en de speech opnieuw geüpload, zonder dat dubieuze aantal.

Een woordvoerder van president Volodimir Zelenski zegt dat een update over het dodental alleen van de hoogste legercommandant, de defensieminister of de president zelf kan komen. Zelenski zal de nieuwe officiële cijfers "op het juiste moment" openbaar maken, aangezien het om gevoelige informatie gaat. Kiev heeft in elk geval aan de Europese Unie gevraagd hoe Von der Leyen aan deze informatie kwam.

Zowel Oekraïne als Rusland maakt zelden bekend hoeveel slachtoffers er zijn gevallen. Drie weken terug schatte de Amerikaanse generaal Mark Milley dat Oekraïne ongeveer 100.000 doden en gewonden had. Een EU-woordvoerder stelt dat Von der Leyen daar ook op doelde.

In haar toespraak riep ze op tot de vorming van een internationaal tribunaal om de misdaden van Rusland te veroordelen. Ze had het in het verwijderde fragment behalve de gestorven soldaten ook over 20.000 omgekomen Oekraïense burgers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,000
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden